infomöte om framtiden

Igår var jag på infomöte via arbetsförmedlingen. Det är dags för en åtgärd och det betyder då att jag ska gå en kurs i jobbsökeri. Denna så kallade kurs börjar nästa vecka, halvfart med målet att komma ut i arbete. Jag kallar det för vuxendagis. Men visst, jag erkänner att det kommer att bli ganska skönt att komma ut i verkligheten (om än under konstgjord andning).

Sen är det ju bra att få feedback på CV:t som ligger och väntar på att skickas till eventuella framtida arbetsgvivare. Och sen är det ju så att jag faktiskt har redan bestämt att jag inte kommer att ändra på layouten till kursens standardmall. Vill ju faktiskt inte att det ska synas att jag går en jobbsökarkurs heller. Första intryck och allt det där.

Jaja. Infomötet var på en timme. Kom hem med papper med namn och nummer till min så kallade coach samt noteringar från mötet. Allt bra så långt, till jag fick ett samtal från handläggaren på arbetsförmedlingen. Fick undran om jag varit på mötet. Jodå, visst var jag det. Tydligen var jag på fel infomöte! Jag skulle ha deltagit i den andra gruppen och inte den jag var till. Nähä? Hur i h-e skulle jag ha vetat det? Det var liksom ingen som frågade eller informerade mig om det där. Sen var det ju så att det var två olika infogrupper som hade möte samtidigt. Så jag fick uppmaningen att glömma allt från det möte jag var på. Så fick jag mail från den coach som jag egentligen skulle ha träffat. Ska träffa henne under veckan. Får snabbgenomgång av informationen som jag skulle ha fått igår.

Sen blir det faktiskt så att jag kommer att ta vara på sträckan till och från kurslokalen. Att jag ska ta och röra på fläsket, för det kommer att innebära timmeslånga promenader varje morgon närmaste fyra veckorna. Kanske lär jag mig att uppskatta promenader under den här tiden. Att se det som någonting annat än en transportsträcka mellan punkt A och B.

Det här inlägget postades i myndigheter, utan jobb. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s