om om mej

Efter att ha varit och haft tid med K och gick igenom min läxa kan jag bara förundras över hur K ser på det jag skrivit. Att jag ser skillnaden betyder definitivt inte att hon ser samma saker. Att hon satt med alla tre delar jag gjort kom vi fram till följande saker:

Den första jag gjorde som läxa till förra veckan kan ses som den fasad jag byggt upp och försöker vidmakthålla. Allt för att dölja mitt inre.
Den andra, och som K ansåg skulle vara utifrån hur det faktiskt är känslomässigt, och den är väldigt mörk och svart. Det som speglar mitt inre som det är nu.
Den tredje är hur jag önskar det var och ska bli. Vilket jag också har som mål med terapin.

Samtalet kring dessa tre A4 och figurer gav mig mycket att tänka på och fundera kring. Sådant där som är bra att jag fick med mig. K var glad att jag kan se saker för vad det är och se vad som behöver förbättras. Jadå, dum är jag ju inte. Jag saknar bara verktygen. Det är ju därför jag ville gå i terapi. För att få de verktyg som jag saknar.

Jag väljer frivilligt att ta fram saker och sidor hos mig själv som inte fått se dagsljus på väldigt många år. Allt det trasiga ska fram och lagas eller ja, acceptera och finna styrka i just det att kunna acceptera och sedan gå vidare. Jag vet inte hur man gör. Nog för att jag varit med om saker som kan anses som om att jag gått vidare och att det inte gör ont längre, men det betyder bara att fasaden jag byggt upp fungerar. Det är egentligen bara så att jag har nått till den punkt där känslorna stängts av. Stängts av för att jag ska orka leva.

Andra A4 figuren som speglar min inre syn på mig själv innehåller saker som jag vet inte tillhör mig. Att jag själv inte satt orden för mig själv. Det har andra gjort åt mig, och det är det som har fastnat. Jag berättade för K vilka orden tillhör och när de kom att existera. Det som är fel i den här ekvationen är att jag levt med orden så länge. Där de blivit en del av mig, även om dom aldrig var mina från början. Samtidigt är det ju så att på ett sätt bevisar denna A4 att depression verkar vara min grundtillstånd. Jag kan lätt säga att den där A4 figuren försvinner när jag är manisk, men kommer sen tillbaka med förnyad kraft från helvetet när den kommer. K förstod det också. Vi ska alltså tillsammans arbeta bort orden som inte ens tillhör mig. Lycka till säger jag bara.

Ett steg i att närma mig målet med terapin fick jag med mig hem i form av nästa läxa. Nu ska känslor börja bearbetas. Måla om känslokartan som K uttryckte det. Läxan består av en A4 med olika känslor där jag ska sätta mig ner och skriva ner saker kring vilka känslor jag har haft eller inte haft. När, var och hur eller om jag inte vet vad det är helt enkelt.

Men första ska jag suga på allt det där som sades igår. Allt det där positiva. Känslorna får vänta.

Det här inlägget postades i bipolär, framtidsdrömmar, känslor, mående, memory lane, terapi, vardag, vuxet barn. Bokmärk permalänken.

En kommentar till om om mej

 1. Christian skriver:

  Wow…..
  Jag tycker du ska vara enormt stolt över dig själv, som har börjat ta tag i dig själv, ditt liv och inre värld.
  Jag har själv gjort det, stort sett hela mitt liv.
  Mitt intresse är mig själv och mitt inre, att ständigt fundera ut olika saker och tankar som får mig att må bra.

  Det här med fasader…jag har haft en stooooor fasad uppbyggd i över 20 års tid, den rev jag ner i våras.
  Gissa om det var skönt.

  Den handlade om 15 års grov mobbing…
  Jag hade lagt lock på de sår den gav, sedan har jag inte vågat kika under locket.
  Utan lagt så mycket tid och energi på att hålla ner locket.
  Sedan när jag lyfte locket…tittade på såren.
  Såg jag att de hade läkt.
  Det var en enorm lättnad att våga lyfta locket och se att såren hade läkt.

  Jag tror att det i sig är den största och kanske svåraste steget i jobbet med sitt inre..att våga lyfta locket och se efter hur såren mår.

  Jag önskar dig all lycka och ger dig en liten kick i baken, så du orkar och vill kämpa vidare med ditt inre.

  Ha det bra!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s