fake it

Ett av de uppgifter jag fick ta med mig från senaste terapin var att jag skulle tänks på hur mitt liv skulle kunna se ut om det var så som jag ville ha det. Målet med terapin och hur jag ska ta mig dit är att ta en dag i taget och tänka på hur jag är och tänkemönster och allt det andra jag håller på med. Detta var ju ändå något som jag levt med ett tag, så i sig inte alls så konstigt. Men, sättet psykologen la upp det på fick mig att tänka annorlunda.

Att leva som om ett mirakel hade hänt och gett mig självkänslan som jag saknar för att våga tro på mig själv. Att jag redan helt mirakulöst skulle ha just det jag strävar efter. Hur skulle livet vara då?

Det är ju det där berömda utrrycket: fake it ‘til you make it kommer in. Att leva som att jag var redan där. Jag förstår tanken bakom denna övning och sätt att vara. Nackdelen är ju det där att jag vet ju om att det är fake, hittepå helt enkelt. Ändå är det ju så jag försöker tänka. Som om jag redan var där.

Nu har det ju inte gått så lång tid, men jag vet ju med mig att det tar tid att förändra tankemönster. En vecka är inget mot livslång misstro mot den egna förmågan och egna jaget.  Att tanken finns där betyder ju inte alltid att jag får den där berömda tummen ur. Jag håller i alla fall på. Jag försöker.

Vet ju med mig att förr eller senare kommer detta att bli min nya verklighet. Ny sanning. Att det egna jaget får ta den plats den så länge stått vid sidan av. Så, fake it ‘til you make it. En dag kanske jag inte behöver tänka aktivt på det.

Det här inlägget postades i terapi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s