i väntan på ny spis

Sitter hemma och väntar på spisleverans. Vi har länge konstaterat att spisen som vi har är ojämn i värmen. Plattorna blir för varma eller halvt som halvt. Ugnen lever sitt eget liv där jag får vakta det som finns inne för tillfället för att det inte ska bli bränt eller underkokt. Bakning blir en upplevelse i sig, hemmagjorda klyftpotatisar likaså. Tio minuter istället för 20, 20 istället för 40 eller ännu värre 30 minuter istället för 15. Ja, ni fattar.

Fördelen med att bo i hyreslägenhet är att man bara kan ringa till felanmälan och tala om vad som felar. Fick då veta att spisen skulle ha bytts ut redan två år sedan. Så det var inga konstigheter att spisen gör som den vill med andra ord.

Nackdelen är att leveransen ska göras och installeras av samma företag som skulle dra vattnet till vår tvättmaskin. Ja, nytt badrum och allt det där gjorde att vi ville få det rätt från början så att det inte blir fel sen. Nackdelen med detta företag är att deras ”på en gång” är allt från en dag till tre veckor eller mer. Fastighetsägaren säger ”på en gång” betyder inte alls det hos leverantören. Skitföretag. Vet ju att den dagen som jag/vi skaffar hus kommer jag/vi aldrig att ringa till företaget ifråga gällande vitvaror eller annat som hör till.

Nu är jag i dag två av väntan på leverns och installation. Väldigt enerverande att bara sitta rakt upp och ner såhär. Ja, låta dom komma in med huvudnyckel är en sak men att vi har katter gör det ju lite vågspel med öppna dörrar. Jag litar inte på en del människor. Så enkelt är det bara. Sen är det otrygghetsfaktorn som gör att jag inte vill att folk ska springa hemma hos oss utan uppsikt. Alltså… stressfaktor deluxe. Sen ska vi inte tala om det faktum att jag kan ju inte slappna av och göra saker hur som helst heller. Stressfaktorn och otryggheten gör sitt. Jag vill ju görna ha en tid att passa när deet gäller sånt här.

Ändå vet jag ju med mig att jag kommer att bli nöjd för min nya spis när den väl är på plats. När det sen blir är en annan fråga.

Det här inlägget postades i mående, vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till i väntan på ny spis

  1. hraven skriver:

    Btw fick den efterlängtade spisen till slut. ”så fort som möjligt” innebar fyra dagar. Ringde på måndag fick den levererad och installerad fredag eftermiddag. Får ju vara glad att de kom innan helgen iaf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s