Däckmåndag och ”det ordnar sig”

Uppe med tuppen. Låg och tittade på prismorna dansa på väggarna. Samla kraft och ork för att ta itu med dagen. Och jag sköt på det både en och två timmar innan jag kollade kontot. Nästan så jag blundade när kontot kom upp. Sjukersättningen har trillat in och jag började leta däck.

Ångest deluxe över samtalet om däck jag inte vet någonting om. En värld bortom mitt förstånd och helt ärligt inte ett dugg intresserad av. Borde kanske bli det, men är inte intresserad helt enkelt. Priset var överkomligt. Hälften av vad han som skulle byta till sommardäcken skulle ta. Oavsett vad så måste jag ju ha dom på. Annars står jag utan bil helt. Redan nu är jag ju laglös på vägarna. Och däcken jag hade har lämnats in för byte och sen blir det montering också. Kanske redan imorgon.

Hur jag ska lösa med utgifter annars den här månaden blir nästa huvudbry. Jag försöker upprepa för mig själv om att det kommer ordna sig. Devisen jag lever efter annars. Jag vet inte riktigt om hur jag annars skulle orka med att hantera alla prövningar som kastas i ansiktet på mig. Att gå på knäna är en sak. Ge efter är en annan. Jag är en fighter. Har tacklat det mesta som kommit min väg. Vissa saker tar lite längre tid än andra, men nog är det jag som stått segrande ur striden. Även om jag stångat mig blodig ibland, så är det ändå jag som står där rak i ryggen starkare än innan. Allt tack vare ord som ”det ordnar sig”. På ett eller annat sätt har det ju gjort det. Trots att det varit nattsvart och utan ljusning i sikte så gör det det till slut, på något sätt. När man minst anar det på det mest oväntade sätt.

Det här inlägget postades i ångest, bil, ekonomi, vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s