Här kan jag stå II

Kanske är det så att jag kanske är redo för att ta bort skygglapparna och se omvärlden med andra ögon. Då menar jag hankön. Jag har inte direkt tittat och tittar inte heller, även om vissa killars eller mäns selfies tilltalar mig litegrann. Ändå mest medveten om hur anti jag verkar vara för själva idén att eventuellt träffa någon ny.

För i slutändan kommer det tillbaka till känslan jag hade tillsammans med husguden. Situationen som resulterade i att vi pratade ett bra tag mitt i natten. Samhörigheten som kommer med gemensam vän som valde att ta sitt liv. Mående i allmänhet. Musiken, ja hans musik och vad det betyder för mig. Jag hade inte valt att säga något om det om han inte frågade mig om vilket band jag lyssnar som får mig att glömma allt annat. Och den där kramen jag fick innan vi skiljdes åt. Och hur han morgonen efter tackade mig för natten. Tror till och med han förstod att det kom ut fel, eller så var det just det han vill. Oavsett vad så lever jag på det mötet än idag. Något jag bär med mig sedan dess. En del av mig vill tro att han kanske minns mig med.

Att han sen ser bra ut är något helt annat. Eller nja. Oavsett så tvivlar jag på att se honom igen. Och oavsett så är han inte för mig. Jag rör inte gifta män. Som vän skulle jag inte säga nej. Och jag följer honom från avstånd. Inget nytt då jag redan hade gjort det i 25 år. Han betyder så mycket för mig. Alltid gjort. Kommer alltid göra.

”Här kan jag stå”. Vem skulle kunna mäta sig med det? Hur skulle någon ens kunna få mig att känna den känslan igen? Tvivlar att någon kommer se på mig på samma sätt som han såg på mig. Ärlig. Öppen. Naken. Närvarande. Jag kanske sänkte garden fullständigt där och då. Det gör ingenting. Det har dock gett konsekvens. För jo, verkar dom om jag jämför alla med honom. Och kommer göra det framöver. Det gör att jag räknar med att vara singel väldigt länge.

Det här inlägget postades i känslor, kärlek, människor, mående, musik, Norge, vänskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s